Vita prickar på tungan som gör ont

Väldigt vanligt, speciellt vid förkylningar, är att man får små vita. En vit prick som gör förbannats ont på bröstvårtan! Vita blåsor på tungan, heshet och hosta. På kanterna ser det ut som att NÅGRA av. Det gör ont och man får vita blåsor på tungan. Jag är en 43-årig kvinna som har besvär på tungan.

Nu en vecka senare så gör det ont som fan, jag kan knappt äta och det. Varför har jag ett vitt lager på min tunga ? Jag kan verkligen rekommendera ORALMEDIC, det gör fruktansvärt ont just. Av Adhd mediciner och SSRi Får jag rejäla blåsor på tungan som gör då förbannat ont !

Vita prickar på tungan som gör ont

Munnen får små vitgula prickar som ger blödande och smärtande små sår. De flesta tänker nog att en smärre färgändring på tungan inte betyder. En tredje möjlig orsak är muntorrhet, vilket kan göra tungan öm och. I sällsynta fall finns det röda prickar på fläckarna, vilket kan vara ett tecken på cancer. Det sägs att tungan ger den enda bilden på insidan – från utsidan. Man tittar på färg, form, beläggning, fuktighet, sprickor och prickar av tungan.

Ligger även vit beläggning på tungan, i mitten och längre bak, har även lite. Du kan ha överproduktion av stresshormoner och dessa gör att du ständigt går. Har några som gör så ont, bränner som eld och gör som sagt ont. Har man vit beläggning på tungan är det svamp (då får man till slut ont när man sväljer.). Svullna halsmandlar med gråvita proppar eller beläggning. Om du får torsk på bröstvårtorna kan det göra ont att amma. Och på sidan på tungan lite längre fram är det som en vit fläck som ser ut som en skinnflik typ och de gör ont när jag borstar på de. Ibland kan du få områden som är rodnade och täcks av vita linjer.

Det kan svida och göra ont när du äter. Skärskådar du din tunga kanske du blir förskräckt över mystiska mönster och fläckar. Men gör det ändå – de kan ge dig viktig information om din hälsa. En del har stenkoll på beläggningar, prickar och fåror. Många som anser sig ha vita beläggningar har helt enkelt en blekare tunga, vilket kan vara. Symptom på halsfluss är att det gör ont att svälja då halsmandlarna. Lägg märke till vad man gör reklam för på TV nuförtiden. Det är kanske snarare så att din tunga har blivit vitare och smaklökarna.

Eller så är smaklökarna inflammerade, vilket får dom att bli svullna och vita. Såren kan göra ont, men de blöder inte.