Surströmming märken

Gösta Hannells Fisksalteri AB Skagshamn märket Röda Ulven. Hannells gör också Mannerströms surströmming och är det näst. Testgruppen genomför testet med öppet redovisade märken. Testarna kom också fram till att ”gemensamt för årets surströmming var att de flesta märken, i olika grad, var något omogen där ytterligare dagar. Hannells första varumärke och branschens enda märke med originaldesign. Hälsingetidningars surströmmingspanel har testat årets suringar.

Och en sak är säker: filéerna blir bättre och bättre för varje år. Idag är produktionen av surströmming på Ulvön småskalig, men intresset är långt ifrån avsvalnat. Ulvö Lilla Salteri bereder två olika märken surströmming. Det ska vara burkar av märket Oskars på årets surströmmingsskivor. I alla fall om man ska tro de norrländska testpanelerna. Vi på Oskars har ett mål, att göra världens godaste surströmming. Vår surströmming är skapad med kärlek, full av smak och rik på tradition.

Surströmming märken

Tio sorters surströmming, det var väl ingen dålig premiärkonsumtion?

Jag fick förmånen att prova ett antal märken dan innan startskottet gick för årets. Surströmming hade producerats tidigare men nu ökade produktionen av mycket. Vi har några burkar kvar av fjolårets, och till premiären har vi gott om surströmming av alla märken. Så det är lugnt för vår del, hälsar Ica. Färre märken på mark- naden missgynnar. När Ann tillsammans med sina vänner ska äta surströmming är det.

Alla köper en burk surströmming med sig, så det blir av olika märken. Gunnar Kållberg har lång erfarenhet av surströmming. Det har jag aldrig gjort, vi brukar köpa olika märken och prova. Märket kännetecknas av burken med en lava-sprutande vulkan.

Första gången nånsin vi ätit surströmming och var passar då bättre än på Tennstopets traditionella. Ulvöprinsen är en unik surströmming med egen utvecklad beredning! Vi skiljer oss från alla andra märken. När det gäller surströmming kan man inte vara likgiltig. Olika märken smakar olika, beroende på den jästid och saltmängd som salterierna använder sig av.

Surströmming märken

Röda ulven ägs av Hannells, som också producerar surströmming under märken som Guldfisken, Bocken och Leif Mannerströms. Farsan fick surströmming och en back starköl på 88-årsdagen. Så jag köpte 24 stycken 50 centiliters burkar av allsköns märken på Bolaget.

En person som luktar på en öppnad burk surströmming. Ett frimärke föreställande surströmming.