Slipa golv för hand

Golvet har inte fått någon ny lack eller bonats sen -79. Visst borde det gå att slipa med planslip, mus och för hand, eller är det mission. Att slipa golv är långtifrån så komplicerat som det låter. Här tar sig Martin Timell an en gillestuga och ger den ett ansiktslyft. Väljer du att slipa golvet själv kan du hyra en golvslipmaskin och slipa parkettgolvet. Du kan göra det för hand, men det är inte att föredra.

Det börjar bli dags att slipa golvet här hemma det är gammalt. Detta slipmoment gör du för hand och anledningen är att träfibrerna reser sig. De flesta parkettgolv går utmärkt bra att slipa om, så länge de har ett träskikt på minst cirka 2,5 mm, lite beroende på hur stora skadorna är. Om du inte finslipar finns det risk att slipspåren syns tydligt när golvet har. På maskinen finns en stor, roterande trissa som du både kan polera och slipa med. Det är mycket svårt att slipa ett trägolv och risken är. Ja, du kan faktiskt använda den för att slipa ett helt golv, men den är också. Excenterslipen, som kan hanteras med endast en hand, har blivit en succé.

Slipa golv för hand

Hur fixar man skador på ett trägolv av tunnare typ som inte går maskinslipa? Vi kontaktade golvläggare Allan Olofsson. NVP visar hur du själv slipar och behandlar ditt golv. Under vår entreprenad har vi möjlighet att hjälpa dig med att.

Ta hand om och underhåll ditt lackade parkettgolv. På 40-talet kom golvlacken, bland annat för att underlätta skötseln och för att få ett blankt golv. För att slipa ett parkettgolv behöver du en slipmaskin. Gå över hela golvet och se till att lacken är helt borta.

Efter slipning, behandla golvet med naturell golvolja. Detta är det enklaste sättet att behandla ett golv. Golvet blir matt, färgen gyllene och mörknar lite med tiden. En Bona Certified Craftsman kan allt om att slipa golv. Golvsåpa vit kan också användas direkt efter behandling med lut. Golv Slipning – golvslipning, golvrenovering, trägolv, trägolvsarbeten, betonggolv . Gamla trägolv kan bestå av golvtiljor som kantas för hand för att få ut så. Om ett sådant golv skall tas upp bör man märka varje planka så att de sedan går.

Du kan slipa eller fräsa – och naturligtvis dammsuga innan du lägger på. Skura riktigt ofta de första åren så får du ett tåligt golv som åldras vackert och ger. Slipade golv – Slipning av gamla trägolv ruggar upp och förstör den hårda och tåliga ytan. Tar du hand om golvet håller det väldigt länge.

Alingsås Golvtjänst kan hjälpa till med det allra mesta inom golvläggning och alla våra.