Shetland sheepdog färger blue merle

Samma gäller för blue merle, som helst skall ha en klar blå färg. Blue merle får vara med eller utan tantecken. Den mest spännande och svåraste färgen är blue merle (även bi merle). Många tror även att mörkt skuggade shelties är trf, men så är det inte. Hoppa till Färger – Guldsobel, Vetesobel, Mörk skuggad sobel: Färgen får vara ren. Det är inte konstigt att merle, en färgställ – ning som. Trefärgat är recessivt mot sobel så för att en collie ska bli trefärgad måste den. Shetland sheepdogar med färgen blue merle kan ha ett brunt och ett blått öga.

Det finns flera olika färgvarianter – sobel (brun), trefärgad (mestadels svart med vita och bruna tecken), blue merle (stålblå med svarta, bruna och vita tecken). Shetland Sheepdog, varför man kan fundera om dessa hundar är renrasiga även. Kom även att tänka på att jag aldrig sett en blue merle paras med en sobel. Samtliga färger med eller utan vit teckning.

Shetland sheepdog färger blue merle

En blue merle Sheltie utan tan-teckning kallas bi-blue. Sherry Polly ”Iza” var en supersöt blue merle tik men tragiskt nog var hennes liv kort. Jag kan inte vara ensam om att vara så less att se brittiska shelties med så. Prova parning för att se vilka färger valparna kan få på denna sida.

En populär färg är blue merle, som är silverblå med mörkare marmorering. En shetland sheepdog behöver regelbunden pälsvård. Hennes färg är rätt ovanlig, blue merle utan tan, även kallat bi blå. Sally har den fina färgen blue merle och har ett halvt blått öga. Hon har mycket päls och väldigt vacker!

Men så har hon ju också en filmstjärna till pappa som. De skall vara mörkbruna,med undantag för hos blue merlefärgade hundar,hos vilka ett eller båda ögonen. En sobel eller blue merle, kan inte bestämma mig! Jag hade en önskan om en svartvit eller en blue merle men självklart var det inte färgen som skulle styra.

Och mycket mycket mer, jag själv älskar rasen Shetlands sheepdog. Det finns också bi- blue shelties, färg -headed vitt och dubbla utspädda Merles.

Shetland sheepdog färger blue merle

Dubbla utspädda merle är ovanliga, eftersom merle till merle avel är farliga och. Exempel på raser som bär på M-allelen är Tigertax, bluemerle collie, australian.

Fargene for vår rase er: Sobel, tricolour, blue merle og Black and White. Bi-blue, Blue Merle och vit utan tan markeringar. Jag och min sambo är intresserade av en hane och är otroligt sugna på att få hem en valp under våren. Har ni någon hane av färgen blue merle ?