Regnskogen fakta

Under de senaste 100 åren har mer än hälften av den tropiska regnskogen försvunnit. Regnskogen är mycket artrik, på både växter och djur. Den tropiska regnskogen, som utgör ungefär sju procent av jordens landyta, innehåller hälften av alla. Det mesta man läser om regnskogar brukar vara av negativt innehåll – exempelvis hur mycket av skogen som avverkas, eller hur många. Det finns många anledningar att bry sig om regnskogen, trots att den kan verka långt borta är den viktig. Här är några fakta vi gärna vill att alla. Fråga Vilka träsorter utvinner vi från regnskogen, vad tillverkar vi av detta virke?

Fakta En regnskog är inte bara en plats där det finns djur och växter, det är därifrån vi får mycket av vår mat, ved och viktiga plantor till medicin. Man vet inte riktigt, helt enkelt för att vi inte. Som namnet " regnskogen " antyder, är vatten den viktigaste faktorn för att främja ett överflöd av växtlighet. Dessa varelser har anpassat sig till den frodiga vegetationen, fuktig luft och täta.

Amazonas är världens största regnskog och har extremt hög biodiversitet. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade. Tidligere var 14 prosent av jordens overflate dekket av regnskog.

Regnskogen fakta

Här berättas om regnskogens naturhistoria, klimat. Sol samler syv fascinerende fakta om regnskogen. Lätta fakta om regnskogen (Innbundet) av forfatter Lucy Bowman.

Jag vill veta lite mer fakta om regnskogen. Varför är den viktigare att behålla än andra platser på jorden? Jag vet att den gör så att vi inte. Geografi och miljö Historia Samhälle och politik Ekonomi och handel Kartor Statistik. Filmen visar vad en regnskog är, hur regnskogar förstörs, och varför regnskogar är så viktiga för vår planet. Om du tittar på tropiska regnskogsområden från ovan.

Den är världens äldsta regnskog och full av farligheter som bits, sticks och bränns. Här finns naturguider att hyra och en utställning med fakta om regnskogen. En leende spanjor berättar om hur han just övernattat med sovsäck. Illustrerad faktabok för barn om regnskogen. Här får läsaren följa med på en resa till regnskogen och möta de varelser som lever här. Handla online – Hos dig inom 1-3 arbetsdagar.

Följ med på en häpnadsväckande resa till regnskogen ! Möt alla de fantastiska djur och växter som lever här. Orörda regnskogar, mängder av orkidéer, ett rikt djurliv, aktiva vulkaner.

Regnskogen fakta

Inför resan kommer ni att få mer skriftlig information om packning samt fakta om.