Regla golv på betongplatta

För att göra det mysigt för alla mögelsporer och dylikt har föregående ägare installerat ett. Många gamla hus har behov av att isoleras. Inte minst vill man gjuta in vattenburen golvvärme men också passa på att isolera golvet. Har du en betongplatta ska du först se till att underlaget är rent och jämt. På alla dessa underlag kan du lägga ditt nya golv ovanpå, förutsatt att du inte har.

Regla golv på betongplatta

Ska vi gjuta ner reglar för att ha något att skruva det riktiga trägolvet i. I början på 80-talet (troligen) göt en tidigare ägare en betongplatta under.

Direkt på plattan finns isolering (mineralull) och golvreglar utan. Därför vill de allra flesta som har ett hus på betongplatta kunna isolera golvet. En mögelskadat uppreglat golv på betongplatta bör hellre byggas om till flytande golvkonstruktioner utan genomgående reglar än repareras. Ovanpå betongen isolerade man mellan reglar. Golvvärmen kan användas för att torka ut betongplattan innan golvbeläggningen läggs på. Uppenbarligen är hus på osiolerad betongplatta med uppreglat golv typ den sämsta grunden man kan ha, varför man alls byggt så under.

Regla golv på betongplatta

Vi har ett 1-planshus byggt -72 med platta på mark. Idag är golvet uppreglat utan fuktspärr mellan reglar och betongplatta men reglarna är.

Undertrycksventilering av uppreglade golvkonstruktioner är en vanlig och billig. Alla dimensioner är minimum, med undantag av centrumavstånd på reglar som är maximum. Problemet uppstår då fukt från marken vandrar upp genom betongplattan och skadar ovanliggande golv. Kategori Lägga golv, golvslipning, mattläggning Underkategori Annat behov, se övriga upplysningar Projektets adress Runskogsvägen b. Riskkonstruktion 1– isolering mellan reglar. Vi utför ventilation av uppreglat golv. Läggs golvet på reglar räcker det med remsor på reglarna.

Trägolv kan limmas direkt mot en betongplatta, oavsett rummets storlek. Golven täcks med reglar och trägolv. Hus byggda under tidigt 80-tal har sällan isolering under hela betongplattan. Spikläkt för ytterpanel fästs vid användning av distanshylsor via dessa genom vindskyddet och det yttre isolerskiktet fast mot de. Det är sannolikt att golvet har fuktproblem. Viktigast är infästningen av tak- och golvreglar. Vissa golvreglar och golvbrädorna måste bytas. Reglar ska placeras med centrumavstånd (c-avstånd) högst 500 för 20 tjocka golvbräder eller.

Regla golv på betongplatta

Väljer du att lägga golv på betongplatta är lamellgolv att föredra.