Råbiff på älgkött

Går att ätas separat men är mycket gott att ätas tillsammans. De olika smaksättningarna gör de små biffarna till ett riktigt smakfyrverkeri. Här passar rådjur, älg och hjort bäst. Har under lång tid funderat på att göra egen råbiff, vilket även ofta kallas Tartar, på älg.

Ursprungligt, manligt och j-vligt gott, då jag testat det. Ett recept från Anders Levén kokbok Laga Älg.

Råbiff på älgkött

Råbiff kallas också tartar – en idealiskt rätt att göra på smakrikt viltkött. Till råbiff fungerar det inte med vanlig färdigpaketerad köttfärs. Du måste gå till en kötthandlare eller affär med manuell köttdisk och be dem mala köttet åt dig. Väljer du älg, som har grova fibrer, är det säkrast att välja en mör bit som.

Det vanligaste valet av kött till råbiff är tveköst nötinnanlår. Det är magert, mellanmört och med ansenlig smakstyrka. Om man tycker om råbiff så kan jag verkligen rekommendera detta recept. Ser ut som filé men har ett hårdare kött med mycket bindväv.

Råbiff på älgkött

Blanda kött lök kapris och oliver för hand.

Halstrad råbiff på innanlår med pepparrotsmajonnäs. Eller tvärtom, varför inte blanda upp det annars magra älgköttet med lite. Högrev är det bästa till hamburgare eller råbiff. Högreven är ett väldigt gott kött, uppskattat av kockar. Kryddpeppar, rödvin och öl är perfekt till högrev. Skrapa rensteken med en riktigt vass kniv till råbiffen. Undvik att mala ren-, hjort-, och rådjurs- kött eftersom.

Den är perfekt att mala både till köttfärs som man tänker göra köttbullar eller köttfärssås av och till råbiff. Jag skulle vilja säga med handen på hjärtat att vilt fungerar utmärkt att göra råbiff på, särskilt älg och skogsfågel! Recept på kötträtter som råbiff med mera. Råbiff på älgkött med friterad äggula och grönkål. Jag ÄLSKAR råbiff och blev så glad när jag såg det på menyn. Innanlår av hjort är också bra att hacka till råbiff. Flankstek är utmärkt mald till råbiff tack vara en fin och djup köttsmak. Annars är det nog rätt modernt med råbiff Flört.

Styckar en del kött, men att känna igen "lösa" bitar på foto är inte lätt. Vi vakuumpackar vårt kött efter styckning, vilket gör att köttet möras ända fram till tillagning.

Råbiff på älgkött

Det sägs också att bogen är den bästa detaljen till råbiff. Visst finns det något för alla, men det absoluta fokuset kommer alltid att ligga på kött av absolut högsta klass. Rätterna som serveras talar för sig själv. Här tipsar vi om klassiska och nya recept med kött till nyår!

Jag är ute efter något som ger mindre svinn till när man inte ska mala så mycket kött. Jag tänkte göra råbiff ikväll till mig och frun. Kött, leverpastej, blodpudding och fullkornsprodukter. Hur kan man handla ert kött om man inte beställer en köttbox? Exempel på råa nötkötträtter är gravat kött och råbiff, exempel på rå fisk är.

Med rött kött menas då bland annat nötkött, fläskkött, lamm- och fårkött och viltkött. Det finns en innanlårskappa, en tunnare skiva kött som skiljs av från lårmuskeln.