Pilhäck plantera

Förra våren skulle vi plantera pil – dels på ena sidan av uteplatsen dels som staket ut mot vägen. Ett levande pilstaket ger snabbt insynsskydd som även funkar relativt bra mot rådjur. Tony Johansson visar några trick – hur man planterar pilen och flätar den. Vi har kapat ner våra alltför höga pilbuskar och passade då på att ta skott som vi tänkte plantera. Här kan du läsa hur man planterar pilstaket med Lillöpil. En introduktion till Pil och vide samt hur man sköter sina träd. På rätt plats är pil en idealisk snabbväxande häck som grönskar ända in i. Levande pil (salix) ett levande material till bl. En sak som kan vara viktig att tänka på är att inte plantera pil nära.

Plantera prydnadsträd med Blomsterlandet. Tips och råd för hur du planterar, i videoform. Jag har hört att det går utmärkt att rota grenar från pilträd. Men går det att stamma upp en sådan gren till ett nytt träd? Ett staket flätat av levande pil är ett dekorativt och naturligt sätt att hägna in en tomt på. Det kan även användas runt bersåer och terrasser, och planteringen ger.

Pilskotten bör vara minst 2,5 meter långa. Använder man 50 st pil blir kojans diameter 1,5 m. Vi har en flätad pilhäck ca 30m som vi ska förlänga. Jag fick några instruktioner när jag skulle plantera en pilhäck och de fungerade perfekt: 1. Skötsel av Pilträdet -Bäst att vänta med att plantera ut eller byta krukan tills rötterna fyller krukan (ungefär juni). Flätad pilhäck ger skydd mot grannen redan första året. När tjälen gått ur marken och fram tills midsommar är det tid att plantera pilens långa.

I de pilevallar som planterades användes såväl vitpil och knäckepil som grönpil. Från de planterade pilarna skedde spontan spridning över Götaland och. Lövfällande träd, buskar, häckplantor och fruktträd, kan man plantera ända till marken. Hej, jag har planterat en pilhäck, flätad, förra våren, nu tänkte jag kolla om det är möjligt att plantera någon form av klängväxt som får mycket. Nån salix-växt skulle jag rekommendera, energiskog blir. Av färsk pil eller vide kan du göra häckar, lövkojor, tunnlar och träd.

Av de gamla grenarna planterade jag nya pilträd till en pilhäck. Hoppas att de överlever till våren så ska jag flytta och plantera någonstans i. Man kan klippa och plantera nästan när. Vill Du odla pil hemma är det lättast att sätta sticklingar. Välj en solig plats utan konkurrens av stora träd och buskar. Beräkna ytstorlek och antal sticklingar.

Och vad är roligare än att skapa något för hand, helt själv.