Maniska samlare

Om personer som kämpar för att överkomma det sjukliga tillstånd som gör deras liv till ett helvete. Från utsidan ser deras hem ut som andras. Men på insidan kämpar de för att överleva bland skräpet.

Maniska samlare

Följ med hem till några extrema samlare och utforska psykologin bakom deras tvångsmässiga behov av att samla och lagra mängder av onödiga saker – ett. Här får extrema samlare hjälp att komma ur sina skadliga beteenden. En psykoterapeut besöker samlare vars liv är på väg att spåra ur på grund av deras. Mamman har hela livet varit en ”samlare” och nu är det värre än. Men inuti kämpar familjen mot alla prylar som håller på att ta över deras liv.

I den här serien får de extrema samlarna. En kanadensisk man som inte kunde slänga något höll på att spara ihjäl sig. Bakom den fina villans fördragna gardiner fanns en hemlighet som till varje pris måste döljas – hennes mamma var en manisk samlare. Min 63-åriga mamma är så himla nära att klassas som en manisk samlare. Och jag vet inte hur jag ska hjälpa henne ur det. Maniska samlare och in-game-hoarders.

Sista bossen är besegrad och hjältens inventory är fylld till bredden med. Vi möter personer som tvångsmässigt samlar på föremål och som helt.

Maniska samlare

Inte manisk som samlarna vars hemska hus programledarna försöker rädda, utan manisk. Jag hoppas att ni har fått en fin start på veckan idag! Man har noterat att vissa samlare inte klarar att dra en klar linje mellan samlandet som fritisintresse och samlandet som mani. Personer vars hem är helt överfulla med prylar de absolut inte kan kasta, helt sjukt. Det du beskriver är något rationellt, samlarmani är inte rationell. De kan mycket väl verkligen, verkligen vilja att.

Follow P3 Spel to never miss another show. Ja, jag erkänner, jag är en manisk samlare av träleksaker. Båda var maniska samlare av konst och smycken och båda njöt av prakt – även om hans smak var sultanisk för att inte säga faraonisk. Denna artikel handlar om samlande som hobbyverksamhet och yrke. Dessutom är den här typen av samlare ofta ganska ordningsamma personer som planerar sina inköp och håller en ordning på sakerna i. Tusentals stockholmare lider av ett sjukligt samlande, något som kan skapa stora problem.

I Söderort pågår ett projekt för att hjälpa patologiska. Om du tycker att du har mycket saker så ä. Denna gången ser jag ett riktigt feel good program, ja eller ett terapiprogram, det beror väl på hur man ser det. I huvet på en manisk samlare och lergöksidiot. Ser på ett program på tv om maniska samlare.

Där folk har samlat prylar, allt möjligt och hela hemmet ser ut som ett soptipp.