Lägga el golvvärme på betongplatta

Om du har en tjock torr betongplatta så fungerar golvvärmen bra även utan. Det är styrningen med termostaten som avgör hur mycket el som förbrukas. Instruktionsfilm: Golvvärme på befintligt betonggolv med Uponor.

Lägga el golvvärme på betongplatta

Steg för steg hur du isolerar en befintlig betongplatta eller betonggolv som är oisolerat. Detta utan att höja takhöjden alltför mycket. Om du funderar på att gjuta ett betonggolv och samtidigt lägga in värme, är det. Principen för flytande golvvärme är att man lägger en spårad cellplastskiva på.

Lägga el golvvärme på betongplatta

I ett hus med oisolerad betongplatta kan den vara ett gissel. Grundproblematiken vid betongplatta på mark kan vara: Dämning under plattan p. I stigande elpristider är elgolvvärme ett mkt dyrt sätt att värma. Ska ni lägga elektrisk golvvärme så är rekommenderad flytspacklenivå. Har en källare med oisolerad betongplatta. Martin Timell kämpar på med att lägga golvvärme. Om källaren är dåligt isolerad när du lägger in ny golvvärme finns det risk för. Ett betonggolv på mark bör vara isolerat med minst 100 mm mineralull eller. Finns det någon möjlighet att lägga typ tunn isolering med folie som reflekterar värmen för att sedan flytspackla med el – golvvärme och lägga plastmatta uppe på.

Lägga el golvvärme på betongplatta

Det blir inte särskilt behagligt att gå på utan golvvärme. Så det är inte längre något skäl att välja el. Sten, klinker, betong, trä eller plast. Med golvvärme från Uponor blir alla typer av golv härligt varma. Var noga med att välja en lösning som passar dina krav.

Jag skulle absolut lägga in golvvärme igen om vi skulle köpa hus. Poxz: Ja visst är det behagligt men inte till den kostnad det drar med sig och el, nää aldrig! Golvvärme används vanligtvis tillsammans med isolering under betongplattan. Det finns tre typer av golvvärme, luftburen, vattenburen och elektrisk. På Energiportalen hittar du alltid massor av relevant information om lägga el golvvärme på betongplatta. Värmepumpar, braskaminer och lägga el golvvärme. Elektrisk golvvärme reagerar snabbt, men hur lång tid det tar innan du känner av.

Man kan lägga betong, tunn betong, flytspackel o. Det går utmärkt att lägga ett massivt trägolv på golvvärme. I lägenheter och nya villor är underlaget ofta ett betonggolv, med eller utan golvvärme.