Konsumentköplagen presentkort giltighetstid

Presentkort och tillgodokvitto är värdebevis som har en giltighetstid. Du ska inte vänta för länge med att använda presentkort eller tillgodokvitton eftersom de är. Fråga: Jag har fått ett presentkort, men det står inte hur länge det gäller. Pengarna finns kvar på presentkortet, och du får handla upp dem vid nästa köptillfälle. Om kortets giltighetstid går ut förlorar du alltså dina.

Konsumentköplagen presentkort giltighetstid

Får man ha så kort giltighetstid på dem? Vissa har ingen utgångstid medan andra.

Detsamma gäller " presentkort ", som också bara är en oinlöst fordran hos. För tillgodokvitton gäller samma regler beträffande giltighetstiden. Enligt 2 § preskL, infaller preskription efter 10 år från den dagen då. I princip borde giltighetstiden vara oändlig. Ett presentkort är ju som pengar, säger Bo Röstberg, försäljningsdirektör för Akademibokhandeln.

Konsumentköplagen presentkort giltighetstid

Huruvida ett företag får ge presentkort som gottgörelse beror på om det. I motsats till köplagen är konsumentköplagen tvingande till.

Värdebevis och presentkort har en giltighetstid på 12 månader från. Enligt konsumentköplagen är det inte tillåtet att ingå avtal med personer. Pressbyrån kan se ditt saldo och din giltighetstid här. Då vi tillhandahåller Svensk Handels medlemsföretag kostnadsfri telefonrådgivning ställs vi inför en mängd olika frågor. Vi har även ett växande utbud presentkort som kan levereras via sms och e-post.

Det är partnern och inte GoGift som bestämmer vilken giltighet som gäller som. Varför det när konsumentköplagen mer eller mindre sätter. Står det en begränsad giltighetstid på presentkortet är det denna som gäller. Vi ansvarar inte för presentkort köpta av andra part som har kort giltighetstid. Konsumentköplagen gäller när ett företag säljer varor till en konsument.

Vår garanti påverkar inte de rättigheter du har som konsument enligt konsumentköplagen. Du som konsument har alltid rätt att reklamera ett fel till oss oavsett. På 7-Eleven finner du bland annat följande presentkort :. De allmänna försäljningsvillkoren gällande giltighetstid och bytesrätt för 15S- sortimentet är följande:.

Konsumentköplagen presentkort giltighetstid

Med ett presentkort för en ”Smartbox upplevelsepresent”. Om du har ett presentkort, vänta inte för länge med att använda det! I övrigt följer vi konsumentköplagens regler och tillämpningsområden. Gina Tricot följer konsumentköplagens regler.

Vi kontrollerar alltid kortets giltighet och att det finns täckning på köpesumma. Giltighetstid för presentkort och tillgodokvitto är 10 år om man inte kommit överens.