Kaka efter surströmming

En surströmmingsfest bör också alltid avslutas med något sött och gott. Nu vill jag bjuda på nåt smarrigt till efterrätt, inte så mastigt men som. Surströmming är för finsmakare, det är inte alla som uppskattar denna svenska delikatess. Här hittar du recept som passar till surströmmingsskivan.

Kaka efter surströmming

Efterrätten är den utsökta lilla knorren efter en härlig middag. Bland våra mest populära efterrätter finns recept på kladdkaka, cheesecake och pannacotta. Ta modet till dig och ät surströmming ! Det är surströmmingsfest så potatis, fisk, lök och m. En " äcklig" kaka eller chokladbit till kaffet är inte helt fel efter suring. Välj mellan tårta, cheesecake eller klassiskt fikabröd.

Kaka efter surströmming

Hitta en efterrätt som passar till festen. Till fisken serverades Norrbottensodlad potatis och Råneå Tunnbröd.

Efter detta serverades kaffe med kaka. Jäsningen kontrolleras och efter en månad så har strömmingen jäst färdigt och kallas då surströmming. Kaffe med kaka bjöds efter en stunds vila efter maten, och där fanns det möjlighet att köpa lotter. Till kaffet som serverades bjöds även på en god kaka. Väldigt många har en åsikt om surströmming oavsett om man har smakat eller inte. Så var det även på Kokaihop-kontoret, därför tog vi hjälp av.

En liten kul information tror många att man måste kasta kläderna efter en surströmmingsfest. Alkoholhaltiga drycker med 24 till 70 volymprocent alkohol inköpta efter. Ruben Madsen säger: Surströmmingskakan är en specialframtgen. Buffén erbjöd suringar, tunnbröd, smör, hackad rödlök, creme fraiche och som dessert kaffe och kaka.

Norrland som jag bor i, jag älskar surströmming ! Antar du avstod från tårta efter kalaset! För de praktiska detaljerna med inköp, tillagning.

Kaka efter surströmming

Ingemar Grahn fortsatte med ytterligare sånger och därefter blev det dragning på. Släktingar med tydliga kopplingar till Sörbyn på Ulvön ska självklart äta surströmming tillsammans. Som ättlingarna till Georg Lundqvist, Örjans. Ta rätt på fiskrenset, burken och spadet direkt efter måltiden och gå genast ut med soporna. Minsta pust av surströmming dagen efter kan.

Förutom surströmming bjuds på varmkorv samt inlagd sill för de som. Kvällen avslutades med en kaffetår och kaka. Robin Hörnkvist hälsades också välkommen Dagordning godkändes efter vissa justeringar. Måltiden avrundades med kaffe och en god kaka.

Med tre olika fabrikat av årets surströmming inleddes höstens aktiviteter.