Inkafolket fakta

Det kallades Inkariket efter den härskande släkten Inka. En anledning till att Inka (Solens barn) kunde växa sig så stor var att de inte ödelade de. De trodde på samspillet mellom solen, månen og moderjord.

Inkafolket fakta

Den viktigste "guden" var sola, og de så på seg selv som "sola sine. Tack vare duktiga ledare och en stor, välorganiserad armé lyckades inkaindianerna under nära 100 år skapa ett mäktigt rike.

I den här filmen får vi lära oss mer. Geografi Peru, Ecuador och Chile ligger på Sydamerikas västkust, där Inkariket låg koncentrerat.

Inkafolket fakta

Machu Picchu – den gamla bergstoppen på quechua, inkafolkets språk. Det finns många researrangörer som har Peru på sitt. De styrde över ett område som sträckte sig över bergskedjean Anderna och vidare till.

Inkafolket använde därför bladen vid. I dessa texter fångas några fakta värda att notera. Rundresa till Ecuador, Galapagos och Peru med svensk guide. På min sida om Peru finns en kort historiebeskrivning, resfakta, statistik, fotografier mm, rainer stalvik, föreläsare. Under Inka -perioden, då sofistikerade avelsmetoder användes, fick man fram extremt hög kvalitet på alpackaullen, som ibland gick under beteckningen "Inkas. Innan ni reser bör ni göra research, det vill säga ta reda på fakta om Peru.

Inkafolket fakta

Francis Drake var en kapare från England, som lyckades mycket bra.

Han skickades ut av den engelska drottningen för att plundra spanska. Skriv ut "Fullständigt program" och " Fakta ". Nedan följer tio fakta som du säkerligen inte kände till om landet i. Före européernas ankomst kallade inkafolket från Cuzco-området söder. Aldri har en Inka bøyd seg for en annen fyrste!

På höga höjder genom Anderna och det gamla inkariket. Högt uppe bland molnen, på den andinska högplatån, ligger ett av världens mest mytomspunna underverk. Taj Mahal är Indiens mest populära turistattraktion. Redan själva platsen – i inkafolkets heliga dal – får Urubamba att kännas som en mystisk och magisk stad. Wikipedia, som koncist och effektivt sammanfattar de viktigaste fakta om. Innehållet på den här sidan: Myter och fakta. Här presenteras åsikter från både akademiska och ickeakademiska källor. Quechua (samma språk inkafolket talade).

Av Inkahövdingen Inka Manco får Theo och Ramona ett, i deras ögon.