Gröna linser koktid

Ju längre blötläggning desto kortare koktid. Gröna linser har ett högt innehåll av protein och fiber. De håller nämligen ihop bättre än exempelvis röda och gröna linser. Linserna behöver inte blötläggas, men de blir större och kokar snabbare med 1-2. Att de dessutom är fettsnåla samt protein- och fiberrika gör saken bara. Linser behöver nämligen inte blötläggas utan kokas direkt. Blötläggningstider och koktider för baljväxter som adzukibönor, black eye, vita bönor, svarta bönor, bruna bönor, kidneybönor, kikärter, sojabönor, gröna linser. Puy linser, röda linser och gröna linser.

Koktider för bönor, kikärter och linser. Saknar du fantasi så kan du inspireras av alla våra härliga recept med gröna linser. Gröna puylinser har franskt ursprung och anses av många som de finaste. Har något längre koktid än andra linser och behåller en fast konsistens även efter. Jag är inte ett gigantiskt fan av röda linser…gröna däremot! Röda linser har kort koktid och blir mjuka, lite mosiga, efter kokning.

Vissa tycker att gröna linser ser lite tråkiga ut med. De har en annan smak och en härlig konsistens. De är rika på protein, järn och kostfibrer och därmed bra för magen. Mujadara är en favoriträtt från Libanon.

Ris med gröna linser och karamelliserad lök. Det är så smakrikt och gott att det räcker att servera mujadara med sallad. Du behöver inte blötlägga dem och koktiden är runt tjugo till trettio min. Mitt försök att återskapa den goda linssoppan som man kan få på. Denna gång används gröna linser, fördelen med dessa är att de har en längre koktid. Det här är ett gott tillbehör till både kött och. Beräkna två delar vatten till en del linser.

Linssoppa med broccoli och spenat: Följ ovanstående recept men minska. Här Michaels variant med styrka och sting. Eftersom de gröna linserna har längre koktid än de röda så är soppor på gröna linser perfekta att laga mycket av på en gång och frysa in för. Insalata di lenticchie – en god, enkel rätt på linser, blekselleri, morot och lök. Detta brukar jag praktisera med gröna linser om jag ska marinera utan vidare tillagning. Det finns inte några exakta koktider. Nu suckar nog många lins och bönhatare men läs vidare så ska ni få se. RÖDA och GULA linser är skalade och delade (halva frön).

Gröna ekologiska linser från Kung Markatta. En spännande blandning som är härligt smakrik. Innehållet av både linser, röd quinoa, solrosfrö och pumpafrö gör att varje tugga ger en ”crunchig” och rik.