Grön malabarspenat

Bakom den sextonde luckan finner vi malabarspenaten, denna fantastiska inomhusväxt som ger mängder av stora gröna blad. Malabarspenat är en perenn men odlas hos oss främst som en ettårig grönsak. Det finns två sorter, vanlig grön malabarpenat, Basella alba.

Grön malabarspenat

Tillreds och används lika som spenat ochmangold. Johannes Wätterbäck bloggar under namnet Farbror Grön och du kommer till.

Stark sol gör att bladen inte blir lika gröna och stora. En variant av malabarspenat med glänsande mörkgröna blad och vinröda stjälkar och nerver och.

Grön malabarspenat

Växer fort och får kraftiga, tunga rankor som kräver stöd. Otroligt vackra blad, rödvioletta stammar och grenar. Inlägg om malabarspenat skrivna av ekoradgivning.

Det är ju extra värdefullt med eget grönt på vintern. I vintras köpte jag sticklingar av grön malabarspenat som har vuxit ur sina krukor nu. Den du länkade till var ju röd, hon pratade om att hon hittat nån grön men som sagt. Plocka blad efterhand eller skörda. Visst är det underbart att skörda sina egenodlade grödor men att samtidigt också skörda egna fröer för framtidens utsäde är liksom grädden på.

Jag gillar den gröna bäst och det är den.

Grön malabarspenat

Detta är den röda, mer dekorativa varianten, som vi odlar. En del tar med sig fröer till träffen, andra kommer tomhänta. Annika kommer bland annat ha med sig fröer från röd och grön malabarspenat.

Grön Vinranka Av Malabar Spenat, Medicinalväxt Som Isoleras På Vit – Ladda ner från över 65 Miljoner Hög kvalitets Stock Foton, Bilder, Vectors. Victoria Skoglund har valt några favoriter bland krukväxterna. Phaseolus vulgaris Brytbönor, vaxbönor. De är dessutom väldigt lätta att ta frön på för egen uppförökning.

Ljusbehov, Trivs bäst in direkt sol. Användning, Krukväxt under normala förhållanden. Lianväxande, värmeälskande spenat som kan bli 2-3 meter hög. De stora bladen och unga stjälkarna steks. Hon hade ett klart kärleksbudskap kring denna gröna slingrande växt. Jag måste visa en av mina krukor med.

Det vore ju häftigt att få grönt året runt. Jag _försöker_ tänka att det åtminstone blir lite grönt på balkongen och att jag ska se all. Tyvärr fattr jag dock inte vitsen med malabarspenaten som matväxt. Sockerärt ‘SHIRAZ’ Blå baljor som blir gröna vid.

Malabar spenat är en ätlig, näringsrik, lummiga grön växt.