Golvvärme i gammal källare

Har ett hus med källare fr 30-talet. Floorés duktiga tekniker hjälper dig att ta fram den rätta lösningen för dig. Steg för steg hur du isolerar en befintlig betongplatta eller betonggolv som är oisolerat. Detta utan att höja takhöjden alltför mycket. Skadeutredaren Hans Elfner varnar för golvvärmen.

Folk köper hus med källare och med platta på mark och så har man läst att det är perfekt.

Golvvärme i gammal källare

Just nu ligger det en plastmatta på det. Har en källare med oisolerad betongplatta. Tyvärr så är det svårt att veta hur en gammal betongplatta är gjuten. Installation av golvvärme kräver att man byter ut golvet. Vilka golv du väljer inomhus påverkar värme- förlusten. Då används golvvärmen endast för komfortens skull.

Varpå man lägger vattenburen golvvärme kopplad till min. Han vill ha golvvärme -dock ej till samma slit som jag fick stå ut med. I andra delen av Villa Aktuellts artikelserie tar vi upp problem med källare och hur. Hört dock att golvvärme inte ok på betonggolv då det leder fukten bort till andra områden istället som inte har golvvärme. Allt beror ju främst på hur gammalt huset är. Men om vi ska inreda källare och vind som inte är konstruerade för detta måste vi se till att. Undvik golvvärme eller rådfråga någon som kan. Varför inte antingen isolera lite och sedan ha golvvärme och klinkers eller.

Det satt kvar fläckvis gammal golvfärg som jag inte slipade bort. En gammaldags källare (fram till 70 tal) skall användas som en sån. Vattenburen golvvärme är ofta ansluten till fjärrvärme eller lokalt till. Tänkte då jag ska ha golvvärme så att det inte blir så mycket bortfall av. Pris och kostnad för att renovera och inreda källaren. Sten, klinker, betong, trä eller plast. Med golvvärme från Uponor blir alla typer av golv härligt varma.

Var noga med att välja en lösning som passar dina krav. Ytterligare ett skäl är att slippa radiatorer. Golvvärme väljs vanligtvis av komfortskäl. Jag tänkte bli gammal som själva fan, ja tom.

Hur märker man det (vi har källare under och har inte sett något läckage)? Det är bara en yttervägg, de andra är innåt källare och garage. Ska man ha golvvärme, så ska huset vara konstruerat för detta, med. En källare är en av de bra grund för ett hus, förutsatt att den är byggd på. Energiförluster kan också minskas genom att gammal hopsjunken isolering i.