Giltiga mynt 2017

Här ser du vilka svenska mynt som är giltiga betalningsmedel. Klicka på respektive mynt så får du mer information. Lär dig när gamla sedlar blev ogiltiga genom att spela sedelspelet eller utforska.

Giltiga mynt 2017

Så gör du med gamla sedlar och mynt. Har du gamla 100- och 500-kronorssedlar ? Nu är det sista chansen att handla upp dina gamla sedlar och mynt. Från och med lördag är de nämligen ogiltiga.

Giltiga mynt 2017

Detta är sista dagen att sätta in gamla mynten på banken. Likaså de gamla 100- och 500-kronorssedlarna.

Lämna in eller handla för dina mynt och sedlar redan. Så här ska du göra för att växla in dina gamla pengar i. Här är svaren på vanliga frågor om mynt – och sedelutbytet. Det gäller de äldre 100- och 500-kronorssedlarna och de äldre 1-, 2- och 5- kronorsmynten. Använd dina pengar innan de blir ogiltiga. Läs mer på Riksbankens webbplats: riksbank. När blir de nuvarande sedlarna och mynten ogiltiga ?

Giltiga mynt 2017

Snart blir de gamla en-, två- och femkronorna ogiltiga. Och nu har det blivit lättare att att lämna in mynten.

En anledning till bytet är att de nya blir. Observera att alla äldre 1-, 2- och 5-kronor blir ogiltiga, alltså inte enbart de mynt som är avbildade här ovan. Det är 1, 7 miljarder mynt till ett värde av 2,7 miljarder kronor som blir ogiltiga. De gamla mynten kan du sätta in på ditt konto. Vad ska jag göra med mina ”gamla” mynt och sedlar ? Alla mynt och sedlar är giltiga tom idag, och ska tas emot. Våra gamla 1-, 2- och 5- kronorsmynt. Alla tidigare 10- kronorsmynt har idag ett större värde än det.

Mynt som är ogiltiga kan varken lösas in på banken eller hos Riksbanken. Sedlarna och mynten som blir ogiltiga efter den 30 juni. Vid månadsskiftet blir ett antal sedlar och mynt ogiltiga. VÄRMLAND: Gamla mynt och sedlar blir ogiltiga. Alla sedlar byts ut mot nya säkrare sedlar och alla mynt utom tian byts mot mindre och. Men passa på att använda dina mynt redan nu. Vi tar gärna emot dina gamla sedlar (och mynt innan den 31 augusti)!

Alla giltiga sedlar och mynt går att handla med fram till den dagen de är ogiltiga, säger Johan. Men så kom jag ihåg att dessa mynt inte längre är giltiga. Behåll dina gamla mynt och sedlar för dig själv! Om du inte har bytt ut gamla sedlar och mynt ännu, är det hög tid att göra det nu.

Mynt som inte längre är giltiga betalningsmedel kan varken lösas in på.