Fogmassa klinker färg

Hur ska man kombinera kakelplatta och fog för att nå bäst effekt? Mörka kakel eller klinkerplattor med ljus fog, eller ljusa plattor med mörk fog. Se nedan för färgkartor Färgkarta Knauf Färgkarta Kiil.

Fogmassa klinker färg

Att välja fog till dina plattor är ett viktigt val. En stor del av helhetsintrycket avgörs av vilken fogfärg du väljer. Bryt av din kakelvägg eller ditt klinkergolv med en starkt kontrasterande färg på fogen. Eller skapa diskret harmoni genom att välja en fog som smälter ihop med.

Fogmassa klinker färg

Har du gamla, missfärgade eller smutsiga kakel- och klinkerfogar kan du på ett enkelt. Det är kanske också så att du är trött på den fogfärg du har och vill byta. Kakelplattan har 20 olika färger för fogar att välja mellan. Finfog vilken vi använder mest, grovfog. Grå fog med samma färgstyrka som kaklet gör att fogen smälter in. Då går det faktiskt att inhandla en fogfärg som kan läggas på alla fogar. Med Aval Extra klinkerfog ger du ditt kakel- eller klinkerjobb den där sista finishen som fullbordar ett gott hantverk. Fogbruket är finkornigt cementbaserat 0–7.

Med fix kan du förvissa dig om att dina plattor sitter som de ska, medan fog ger ditt kakel- eller klinkerjobb den där sista finishen som fullbordar ett gott hantverk.

Fogmassa klinker färg

Mörk fog till vitt kakel ger en industriell känsla. Det finns många färger på fog och även till exempel glittrig. Till mosaik kan effekten av många små plattor. När man satt kakel eller lagt klinker skall dessa fogas samman med en fog.

Avgörande är både fogbredden och fogfärgen. Trenden idag är att man jobbar med tunnare fog. Tänk på att färgen på fogen är som färgen på plattan – välj det du tycker är snyggast. Cementbaserad fogmassa för icke sugande plattor. Mycket härdig tvåkomponents epoxifogmassa för keramiska klinker och.

När du har valt vilket kakel du vill sätta kommer du till valet av fog. Bra att tänka på är att ljusgrå fog upplevs vit mot mörka plattor, och svagt grå mot ljusa plattor. Fix är den fästmassa som används för att limma kakel och klinker. Vårt sortiment av fogar täcker många olika färger anpassade för alla typer av plattor. Fog till kakel är som grädden på moset och gör att din kakelläggning blir hållbar och snygg.

Ingen färg man väljer bara för att välja fog, alltså. Ofta är fogbredden reducerad till få mm och färgen på fogmassan skall avstämmas till. Icke sugande och måttligt sugande: plattor, kakel, klinker, mosaik. Jag kan inget om sånt så uppskattar att nån vänlig själ kan tippsa. Behöver du fix, fog och golvspackel till ett bra pris?

Om du vill fästa kakel och klinker kan du välja mellan kakelfix och kakellim. Professionell fogmassa för klinker och natursten.