Finullsfår färger

En och samma tacka kan få alla färger på lamm. FX1-garn består av ull från lamm och ungtackor av finullsfår och finullsfårs- korsningar som är vita. G1-garn är en blandning av pälsull från Gotlandsfår, som är. Vi har en liten besättning med vita, svarta och bruna finullsfår.

Förutom hos pälsfåren hade, sedan många år, färg varit oönskad och. Deras ull är väldigt mjuk och kläder som är gjorda av den finkrusiga finullen är så mjuk att man. AlvSvart FX1 är ett entrådigt garn spunnet av ull från den nordiska fårrasen Finullsfår och med. De mjuka och behagliga skinnen, i sina naturliga färger, är eftertraktade bl.

Tvättad lammull från svart finullsfår. Ullen är finfibrig och väldigt mjuk. Färgen är svart med solkyssta toppar, när den kardas så blir den mörkt chokladbrun. Också hon är erfaren när det gäller avel av finullsfåret. Frånsett färgen är de lite lika gotlandsfåren med de växer snabbare och blir större.

Finullsfår färger

Finullsfåret är en inhemsk fårras och som namnet antyder har fåren en mjuk. De svenska finullsfåret producerar en glansig och finfibrig ull med mucket liten skillnad mellan bottenull. Fläckiga nej – då jag antar att det är Finullsfår du tänker på här. Köttrasvit" färg förekommer dock inte på renrasiga gutefår, inte heller moritfärgade. Färgen vit är dominant, vilket betyder att du kan ha vita får som bär på svart.

Här på gården finns en besättning med renrasiga finullsfår med härstamningsbevis. Fåren som släppt till ullen är av raserna Gotlandsfår, Finullsfår samt Leicesterfår. På utställningen visar de garner som de själva färgat in för. Att känna till hur fårens färger nedärvs och vilka andra egenskaper som kan vara.

Våra får är renrasiga Svenska Finullsfår. Det är en gammal lantras som klassas. Här hos oss har vi vita och svarta. Många vet inte att finull är en ras som heter finullsfår, de har många. Svensk finull är en gammal ras som avlats för att ge god ullkvalitet. Våra vita skinn kommer från gårdens finullsfår och har en finkrusig och väldigt.

Upplev känslan av att Bo på Lantgård. Vi förmedlar gårdshotell, stugor, eget boende och bed and breakfast över hela Sverige.

Finullsfår färger

Rasbeskrivningen för svenskt finullsfår säger att djuren ska ha ullfritt huvud. Hos oss på Åddebo Ull kan du köpa finfibrig ull av bästa kvalité, från svenska finullsfår.