Dränering under trädäck

Jag är inte orolig för dräneringen mot huset. Hur göra med vattenutkastare vid trädäck ? Förutom att de gör det enklare att justera höjden skyddar det. För att förhindra fuktproblem är det viktigt att dräneringen fungerar som den. Om du lägger ett jordlager ovanpå, lägg då en fiberduk under. Innebär en dränering alltid att man också isolerar? Det är också viktigt att se till att marken under altanen lutar från huset så. Ni som har dränerat, hur gör man om man har byggt en altan eller har ett garage intill huset (som ej har källare under sig)? Ett trädäck direkt på mark bygger man om husgrunden är låg och marken är något så när plan intill.

Helst bör du gräva ned till frostfritt djup, men för ett trädäck kan du nöja dig med 30 centimeter om du har makadamm som dränering under. Vi måste dränera runt huset och därmed även riva befintlig altan och bygga. Jag ska visa dig jordens undergång – den härjar just här just nu. Trallen kan också läggas direkt på mark. Som vanligt är det viktigt med ett bra underarbete för gott resultat.

Dränering under trädäck

Vi har materialet, råden och inspirationen till ditt altanbygge! Instruktion och inspiration till dig som vill bygga en egen altan. Byggmax instruktionsvideo ger dig tipsen för att bygga din altan! Att bygga altan är ungefär som att baka en. Oavsett om trädäcket vilar direkt på marken eller läggs på plintar med luftspalt, är ett lager av makadam att rekommendera för att underlätta dränering.

Vilken årstid passar det bäst att dränera om huset? Vad påverkas runt huset vid en dränering ? Det är ju trots allt en väldigt stor investering att dränera om ett hus. Fastighetsägare med trädäck eller dylikt på vägen till väggfasaden behöver hantera det. Det går bra att lägga slangen direkt under träddäcket utan att gräva. Husen har då dräneringsisolering utanpå källarvägg som går bygger ut ca 20cm. Under den sista veckan har byggandet av trädäcket ägt rum. I synnerhet om huset ska säljas under vår eller sommar”.

Handla online – Hos dig inom 1-4 arbetsdagar. Detta ser självklart inte trevligt. Köp boken Uteplatser : trädäck, stensatta uteplatser, plintgjutning, dränering, trappor, räcken. Fiberduk, dränering : Stark och elastisk duk som läggs runt dräneringsrör och stenkistor.

Dränering under trädäck

Jag sydde även fast som en liten tratt för dränering och hon kan nu om hon vill ställa ett kärl under där vattnet kan samlas ihop. Kolla också under trappor och trädäck.

Märkligt att det inte finns någon avrinningsbrunn för regnvatten.