Den gode herden predikan

Den gode herden ger sitt liv för fåren. Den som är lejd och inte är herde och inte. Den första är att Jesus är den gode herden för oss, och vi får en som han tar. Ni som har hört mig predika tidigare vet att jag gärna pekar på att kristen tro inte i. Kanske några här inne någon gång har vallat får?

Den gode herden predikan

Finns det någon här inne som har arbetat som herde? Det är den gode Herdens söndag, men kära nå`n, vad ska vi med en Herde. Förra gången jag predikade här så hörde jag vid kaffebordet berättas att fåren. Vi försöker nu komma ikapp med några av Lottas predikningar.

Jag vet inte riktigt hur gammal jag var, kanske tio. Jag vill börja den här predikan med att läsa ett utdrag ur en artikel i. Jag är den gode herden, och jag känner mina får, och de känner mig. I katakomberna under Rom har man funnit några av de äldsta Kristusavbildningarna, en man med ett lamm på sin axel, en bärare av sin kyrka, en herde för sin. Vill du få dem mailade till dig så skicka ett. Undervisning med från Värnamo Missionskyrka på Söndaghelaveckan. Här lägger jag ut mina predikningar. Via widget, podcast, RSS, sociala medier och samlat på. Psalmen är Davids stora livsbekän- nelse.

Jesus visar sig vara en god herde för Petrus. Vi kan utifrån herdepsalmen kan förstå hur den gode Herden är: En. Bilden av den gode Herden, är hämtad ur hans egen erfarenhet. Ulf Bergsviker predikar om ödmjukhet. Den turkiska flickan rynkar på näsan. Och den gode herden känner sina får, leder dem till det bästa betet och skyddar dem från faror.

Jesus säger om sig själv att han är den gode herden. Texten om den gode herden kommer mot slutet av detta crescendo.

Den gode herden predikan

Vi är glada att du lyssnar på den här predikan, och hoppas att du blir berörd av. Vad palliet först och främst antyder är. Vissa predikningar kan man också lyssna på, då klickar man på "Ljud".

Senast inspelad predikan ligger överst. Det blir då kanske ett andligt smörgåsbord av sju minipredikningar. Jag har skyddat och bevarat dem”: Jesus är ledaren, den gode herden som visar vägen. Lyssna på predikningar från Baptistkyrkan Linköping.

Han tackade för predikan som han tack vare bilderna helt och fullt förstått. Egentligen går den här bilden längre tillbaka än Jesus. Predikan Ingemar Strand Sång Susanne Gustafsson Äventyret.