Bonga fåglar

Skådare som är passionerat intresserade. Kom med och bonga fåglar på Klippan! Aldrig hade jag kunnat förutse att jag skulle bli intresserad av att bonga fåglar. Under en timme ska man försöka hitta så många fåglar som möjligt. Klicka på platsens namn för att se. Tävlingen går ut på att bonga så många fåglar som möjligt från tornen mellan kl. IUCN dels underarterna luzoniense, bonga och apo som den egna arten. Tänkte bara tipsa om att det ännu idag går att bonga fåglar på gården och anmäla det man sett till birlife Finland.

Jag har alltid tyckt att fåglar är ointressanta otydliga och flaxar. Av rariteterna kan man med god tur bonga bl. Under veckoslutet kan vem som helst spana efter fåglar på sin gård och rapportera om sina iakttagelser till organisationen Birdlife. Ordet ” bonga ”, i bemärkelsen skåda fåglar, väcker blandade känslor på vår. En fågelvän berättade hur han är på resande fot 200 dagar per år för att bonga fåglar. Gör en tidig morgonpromenad och bonga fem fåglar.

Bonga fåglar

Runt om viken finns ett varierat landskap med öppna strandängar, beteshagar och lummiga. Hemma har han två kakaduor, som han lärt säga både vackra och fula ord. Man kan bonga fåglar från två olika fågeltorn. Gubbens intresse för att bonga fåglar han haft sedan han var barn. Det blev aktuellt igen, när Finlands. Barnen får lära sig mera om vårens fåglar och bli fågelskådare för en dag. Morgonen började med att gå igenom Östersjöns fåglar och deras ljud. Ena gruppen bonga fåglar, den andra hade frågesport på fågelljud och den tredje.

Eleverna lär sig bonga vinterfåglar och locka dem till sig på varierade sätt. Här är föräldrarna mest bara intresserade av att bonga fåglar tillsammans, och barnen blir lämnade åt sitt eget öde. Spanarna har avrundat scoutveckan med att bonga fåglar och spana efter vårtecken, tack vare det. Vi nola ut oss direkt med Hannes när vi stämde in i “en liten fågel”, de va ju Martin. Sista kvällen på Fribytarnas patrullförläggning börjar lida mot.

Kandidaterna för publikomröstningen är valda. Aldrig trodde jag att jag skulle börja bonga fåglar. Spela memory och lär dig känna igen gårdsplanens fåglar. Vi hittade en fågel, eller resterna av en fågel som nog inte finns mera. Caroline bestämde sig för att det var hennes att bonga fåglar poäng. Twitching, bonga, artjakt – kärt barn…! Dessutom finns en, om än mikroskopisk, sannolikhet att fågeln är “vild”.

Så vi har beachslappat vårt sista för den här resan och oplanerat bongat fåglar, både levande och döda. Fågelskådning måste seriöst vara det. Jag följde med vår gäst Tomas, som är en ivrig fågelskådare, då han for och bonga fåglar. Han är en av bloggarna på denna blogg. Vi paddlar sakta framåt och stannar när vi så tycker för att fotografera, bonga fåglar, äta eller annars bara njuta av vår tillvaro.

Till exempel kan man med apparna Naturgate, eFlora eller Birds of Northern Europe gå ut och bonga fåglar och växter.