Blöt gräsmatta lerjord

Att dressa hela gräsmattan är enkelt med en liten dressvagn och ger effekt. Men det skall vara grus utan mull om du har blöt lerjord. Men gräsmattan ligger på lerjord – förvisso inte den styvaste sorten.

Blöt gräsmatta lerjord

Höst och vår kan den vara rätt blöt och kladdig, men den blir snabbt fin så.

Vår stooora gräsmatta … nåja, grönyta då… såddes direkt på harvad etc lerjord. Tidigare var det gräsmatta, anlagd på åkermark. Leran är tjock, kall och blöt och helt oigenom-släpplig.

Blöt gräsmatta lerjord

Gödsla med Algomin Gräsgödsel så blir jorden "grynigare". Vi har en gräsmatta som är väldigt blöt, den är aldrig grön och frodig som andras är.

Vi har en väldigt blöt och ojämn gräsmatta som vi inte vet hur vi ska få ordning på. Lerjord förbättras med sand och Algomin Ekogödsel. Eftersom vi har lerjorden under matjorden och sanden så håller sig faktiskt gräsmattan fuktig även när det är varmt på sommaren. Du kan anlägga en gräsmatta när som helst under vår till höst. Har du lerjord hemma är det därför bra att blanda ner sand. Ett vanligt råd när det gäller förbättring av lerjord är att blanda in sand.

Strukturskador kan man få på lerjordar om man går på dem när de är blöta eller kör med tunga maskiner.

Blöt gräsmatta lerjord

Det går bra att klippa och ha som vanlig gräsmatta. Tänk på att det ska vara grus utan mull på en blöt lerjord. Dressningen gör jorden blir mer uppluckrad och gräsmattan jämnare. Under våren är de flesta gräsmattor blöta, men om det samlas vatten som blir stående länge. En lerjord kan du bearbeta genom att dressa med grus utan mull.

Men börja alltid att förbättra lerjorden med någon form av mull. Jag har liknande problem med min gräsmatta på lerjord. Går det att få till så att det inte blir stora plask-pölar på gräsmattan efter. Lufta medan jorden är fuktig, men inte blöt. Här får du tips på hur du lägger en färdig gräsmatta, det bästa och enklaste sättet. Grundgödsla med ett fullgödselmedel, 5-8 kg per 100 kvm. Så din egen gräsmatta Att så sin egen gräsmatta är avsevärt mycket billigare än att rulla.

Bästa tiden att anlägga TURFquick gräsmatta är efter sommar mot hösten, när en del värme fortfarande finns kvar och. Vattna sedan duken ordentligt så den blir genomblöt. Hu gör vi bäst för att få en plan och stabil gräsmatta ? Delar av detta rullade vi gräsmatta på förra våren, vi byggde även en stor altan och. Om du har blöt lerjord ska du dressa med grus utan mull.

Jag tror att en damm kan ha varit under vår gräsmatta för längesen, finns. Vi har lerjord och fick rådet av växtträdgården där vi köpte den att inte gräva dike.