Biltema olja test

Biltemas oljor, för de är inte bra. Märkesoljor är framtagna och noggrant testade för specifika motorer. Jag såg ett mycket seriöst jämförande test för ett antal år sedan och där visade det sig att att den. Här samlar några av de produkttester som genomförts på våra produkter. Där visade det sig att oljan skummade endast lite vid början av.

Har för mig det skiljde ytterst lite vid ett test som genomfördes förut.

Biltema olja test

Testinstituten är statliga byråkrater, som mäter sina parametrar och bara hänvisar till. Likaså går det alldeles utmärkt att blanda syntet- och mineralolja . Jag hade precis bytt olja till biltemas helsyntet 5-40 eller 5-50 olja. Skulle ni tillåta en oberoende test mellan er olja och biltemas olja ? I övrigt testade dom viskositet och smörj egenskaper förkolning m. Däremot biltemas oljefilter ska man passa sig för. Finns tester som visar väldigt ojämn kvallite på dessa. Beträffande byte av olja så finns det.

Biltema olja test

Men farsan är mekaniker och har alltid sagt att biltema oljor är bra men.

Gjorde ett test för ett par år sedan, där jag verkligen tvingade fram. Jag får ofta känslan av att alla som skriver att biltemaolja är dålig aldrig har testat oljan. Alla som skriver så gör det bara för att någon annan. Ja just detta med biltemaolja har det bråkats en hel del om på nätet. För dessa specifikationer är tester som oljan oavsett märke, måste. De flesta oljor kommer från samma ställen.

Alla oljor är tillräckligt bra och fyller specifikationerna. Den oljan lär nu ha bytt namn till Castrol Power 1, utan tillägget. Varmluft istället för olja är det senaste på fritösfronten. Men hur bra är de nya fritöserna jämfört med de traditionella?

Jag blev rekomenderad castrol Gps delsyntet 10W40 mc olja från en. Okej då får man testa deras olja på biltema, men är kluven om man ska. En intressant notis är att biltemas syntetiska 5w-50 olja faktiskt har mer ZDDP. Själv funderar jag på att testa pennzoil 25w-50 till sommaren.

Samtidigt finns det motorer som går och går trots att oljan egentligen gjort sitt. Flügger Wood Tex Täcklasyr, Wood Tex grundolja, Wood Tex Utegrund, Wood Tex.

Biltema olja test

Inom parantes skulle jag vilja se detsamma när det gäller test av däck. Det skulle verkligen vara intressant med ett test.

Finns däremot en del personer som testat en del, olika oljor, olika hård körning mm mm. Jag använder biltemas (genomskinliga) cykelkedjeolja. Här finns ett fem-sidigt test av över 50 olika kedjesmörjor. Syrrans sambo, Sten som jag lånar mc.