Basarområde i aten nedanför akropolisklippan

Detta äldsta Aten var sannolikt inskränkt till själva borgklippan Akropolis, vars. Under sagohjälten Theseus av aigidernas konungasläkt växte Aten betydligt. Första gången jag kom till Aten var på 80-talet. Här återges endast ett axplock av allt som Aten har att erbjuda. Missa inte Akropolismuseet som sligger strax nedanför Akropolis.

Basarområde i aten nedanför akropolisklippan

De flesta grekiska städer har ett Akropolis men Atens Akropolis räknas till ett av de. Under torget ligger en tunnelbanestation för två av Atens nya tunnelbanelinjer. Anafiotika ovanför Plaka, vid foten av Akropolis, ligger Anafiotika.

Aten är en pärla för en härlig weekend med massor att göra. Grekland under senare år, men faktum kvarstår – Aten har aldrig varit en. Till sist ett gott råd inför det obligatoriska besöket på Akropolis och det nya. Tänk på att det blir mycket varmt uppe på berget och att det under vissa tider är svårt att hitta skugga. Det antika Aten ( Athen ) kallas än idag ofta för ”Den västerländska kulturens vagga”.

Basarområde i aten nedanför akropolisklippan

Redan under förkristen tid var staden en metropol och ett stort centru. Akropolis : 4 hektar stor klippa som höjer sig 90m över den attiska slätten. En frappé med utsikt över Akropolis – Många tänker nog inte på Aten när man.

Undvik att besöka Akropolis mitt på dagen under juli ochaAugusti då det ofta är. Allt från solljus, skuggor, linjer. Strax nedanför Akropolis ligger Agoran som tidigare var en stor. Gamla film-journaler som visar Hitler promenerande på Akropolis är ett bittert minne från denna tid. Aten reser sig Akropolisklippan med. Precis nedanför klippan ligger Akropolismuséet med sin läckra fasad av.

Nu skulle Athen och Akropolis glänsa, och det passade honom utmärkt. Athen från marmorbrottet under de 15 år som uppförandet pågick. Planerar du att besöka Akropolis, Centrala Aten ? Mellom stranden og området som huser Nattmarkedet finner du et basarområde som byr på. Vi ger oss ut på fem utflykter med vår kunniga reseledare: Tel Aviv, Jerusalem, Gennesaretsjön, Efesosruinerna och Aten med Akropolis. Under rondellen finns ett stort basarområde (Palika Bazaar). Plaka, Atens och världens mest kända klippa Akropolis med Parthenon på toppen.

Basarområde i aten nedanför akropolisklippan

Blandt de fine gamle kulturseværdigheder er den antikke by, Lindos og det antikke Akropolis. Det skal dog ikke afholde jer fra at opleve Kreta under overfladen.